kolmapäev, 12. veebruar 2014

Me peame kaitsma oma kangelasi‏

Viimaste päevade kuum teema on Eesti olümpiasangar Kristina Šmigun. Järjekordselt püütakse spordi ümber käivat ära kasutada Eesti sisepoliitilistes arvete klaarimises, kaasates ajakirjandust. Ei ole normaalne, et spordi teemadel kirjutavad ajakirjanikud, kellel pole spordist vähematki aimu. Tulemus - vigadest kubisevad lood, mis lõhnavad odava laimu järele.
Ei ole juhus, et Veerpalu loos räigelt lüüa saanud ajakirjandus jätkab samal lainel.Põhjus ei ole ju mitte spordis, vaid võimaluses seda iga hinna eest ära kasutada sisepoliitilises heitluses.Olümpiasangarid on leheneegrite jaoks vaid mängukannid.
Pange tähele, lehelugejad, eesti inimesed, on kategooriliselt vastu ajakirjanduse sellisele suhtmisele olümpiasangaritesse.Ometi käib nõiajaht edasi, sest lehed sülitavad oma lugejatele, neile on oluline keerata see poliitikasse ja selle kaudu kedagi rünnata.Kõrgete tulemuste sport, see ei ole tervisesport. See on väga raske ja vigastusterohke töö, kus medikamentoosne abi on täiesti loomulik.Nn doping on eeskätt seotud sportlaste taastumisega suurte koormustega treeningutest. Seepärast on seda nn dopingut tänapäeva spordis nii palju.
Meie ajakirjanike arvates on aga doping midagi sellist, mida sisse võttes, sinu sportlikud saavutused imekombel paranevad. Kehvatel sportlased võivad kõik maailma dopingu  sisse võtta, aga tulemust neil ikka olema ei saa.
Loomulikult on tänapäeva sportlaste meditsiinilise teenindamise osas eelis rikastel riikidel. Kas me tõesti imestama , et nüüd tuli välja , et Norra suusatajad tarvitavadki dpoingut?  Selles asi ongi, et norralased on alati dopingut tarvitanud. Selleks on kulutatud ära üüratu raha. Kui veel tähtsam on , et norralased on tänu oma rahale upitanud end kõik võimalike rahvusvaheliste spordiorganisatsioonide etteotsa, kus nad energiliselt toetavad oma sportlasi ja takistavad nende dopingutarvitamise uurimist. Veel enam, norralaste dopingutarvitamist püütakse legaliseerida!
Pole siis imestada, et kui mingi riik on hakkanud norralaste kandadele astuma, alustavad norralased alati kampaaniga selle riigi vastu.Pole kahtlust , et Veepalu ja  Šmiguni vastase võitluse taga on Norra.

Neil on raha, et maksta kinni eesti ajakirjandus ja eesti ajakirjanikud, kes objektiivse uurimise asemel, laulavad täpselt seda laulu, mida laulavad norralased. Selle asemel , et küsida, miks Norra sportlastele  ei kehti samad reeglid nagu teiste riikide sportlastele, taotakse oma riigi parimaid poegi ja tütreid. Ma tahaks näha, missuguse riigi sportlast ei oleks dikvalifitseeritud finišikoridoris raja vahetamise tõttu? Norralastel läks see aga läbi! Tippsport on julm heitlus tänu rikastele riikidele. Raha paneb mõned inimesed mõtlema , et suudame käsutada kogu maailma ja paneme nad oma pilli järgi tantsima. Veerpalu suurvõit oli neile  šokk, kuna ei usutud väikese Eesti võimalustesse. Me peame olema Kristina selja taga ja toetama teda.
Las mehe musklitega Norra naissuustajaid uuritakse esimesena!   


Delfi Rahvahääl:
http://rahvahaal.delfi.ee/news/uudised/max-kaur-las-esimesena-uuritakse-mehemusklitega-norra-naissuusatajaid.d?id=67792105