kolmapäev, 21. märts 2012

Helilooja Ivar Must esitati Tallinna teenetemärgile


21. märtsil 2012.aastal tegid Tallinna Linnavolikogu liikmed Eduard Toman, Max Kaur ja Igor Jermakov Tallinna Linnavalitsusele ettepaneku esitada Tallinna teenetemärgile tuntud Eesti helilooja Ivar Must, suure panuse eest Tallinna, Eesti ja Euroopa muusikakultuuri.
„Kindlasti väärib Eurovisiooni 2001 võiduloo – “Everybody” autor Ivar Must autasustamist Tallinna teenetemärgiga. Ivar Must on silmapaistev muukeelne eestlane. Maestro Ivar Must tegi meie kultuuri jaoks äärmisel otsustaval ja ajaloolisel hetkel Eesti heaks erakordselt palju ära,“ arvab Max Kaur.
"Euroopas tuntud Eesti muusiku ja Eurovisiooni 2001 Eesti võidulaulu “Everybody” autor ja helilooja tallinlane Ivar Must on aktiivne Eesti muusika propageerija ja levitaja mitte ainult Eestis, aga kogu maailmas. Tänu Eesti Eurovisiooni võidule 2001 aastal oli Eesti pealinnal Tallinn Eurovisiooni 2002 lauluvõistluse pealinn. Eurovisiooni korraldamine Tallinnas andis kahtlemata ka oma panuse Eesti kiiremaks astumiseks Euroopa Liitu," lisas Kaur
Tallinna teenetemärk antakse autasustatutele kätte Tallinna linna päeval 15. mail. Vastavalt Tallinna põhimääruse Tallinna teenetemärk Tallinna linna autasu, mis antakse füüsilistele isikutele Tallinnale osutatud eriliste teenete eest. Teenetemärk võidakse anda Eesti kodanikele või välismaalastele. Teenetemärki on antud alates 1995. aastast. Kokku on välja antud 194 teenetemärki.