pühapäev, 7. november 2010

Justas Keskusele, Latõnina Kubitsale

Akna taga on sügis. Nordic Hotel`is istub aga tohutu punapea. See on Latõnina. Saalis sitsivad Vare, Leiman, Kubits, Fjuk, Rebane...
Nemad teavad, kes on Latõnina. Venemaa esiajakirjanikuks - analüütikuks trüginud Latõnina elab oma villas Rjubljovkal, Grõzlovi kõrval. See on selline värk nagu nõukogude ajal - laulda saavad ainult need, kellele lubatakse laulda. Latõninal lubatakse. Ja ta on seda hästi teinud. Loomulikult - see on Venemaa. Sellepärast on Latõnina jutus alati kaks kohustuslikku numbrit. Jutt pahadest tšetšeenidest ning alati leiab ta argumente selle kohta, et FSB poolt arreteeritud vene teadlased olid ikkagi spioonid. See on kohustuslik kava. Järgneb vabakava.
Vabakava loomulikult etteantud teemal. Näiteks moderniseerimine. Käis Latõnina Gruusias. Rääkis kui hea politsei seal on. Ja hoppadii-hopsasa Medvedev tegi ka Venemaale politsei! Eestis tutvus Latõnina e-riigiga... E-riigi eest vastutas Venemaal uus Moskva meer Sobjanin, kes nüüd uuesti kinnitati Julgeolekunõukogu liikmeks. Niisiis on see e-riik tähtis asi. Ja Latõnina peab seletama tolbajunnidele, mis see on ja miks on see presidendi prioriteet.
Aga teeb ta seda hästi. Seega sajaprotsendiline õnnestumine Sorose inimeste poolt Eestis. Kremli esilaulik Eestis! Mida veel tahta! Loodetavasti sai ka Meelis Kubits nüüd aru, keda on vaja Eestis toetada.