teisipäev, 11. august 2009

Mustlasmutt ennustab

Käisin vanalinnas, vanaldane mustlaseit tuli vastu. Tundis minus ära Edgar Savisaare võitluskaaslase. Ning kukkus kohe ennustama. Toon ära tema kaks ennustust.

Ennustus nr 1: Pihl saab Tallinna linnapeaks üksnes Edgari toetusel:) Jusked ja Rummid üritavad näidata justkui oleks Pihli saamine linnapeaks mingi reaalne stsenaarium. See on silmamoondus ja rahva petmine. Vaadates sotside tulemusi eurovalimistel Tallinnas, on selge, et nad ei küüni sügisel neljandast kohast kõrgemale. Keskerakond loomulikult võidab. Reform ja IRL jagelevad teise koha pärast. Ja sotsidele jääb tavapärane kolmikliidu statisti osa. Kui kolmikliitlased ja rohelised peaksidki saama kamba peale 40 kohta (mida keegi ju ei usu), ka siis võtaks linnapea koha õigusega kas Reform või IRL. See aga tähendab, et Pihl võib saada linnapeaks ainult ühel juhul - kui ta läheb Keskerakonnaga liitu ja Savisaar teda mingil põhjusel toetab. Mis küll võiks olla see hind, et Savisaar peaks Viru miilitsat ja lindiskandaali meistrit toetama?

Ennustus nr 2: Laar linnapeakandidaadiks end panna ei lase. See on ju siililegi selge. Linnapea kandidaadiks hakkamine tähendaks loobumist tema suurest ja salajasest voliniku-unistusest. Keegi ei võtaks ju tõsiselt linnapeakandidaati, kes samal ajal üritab Euroopa volinikuks saada. Tallinlased peaksid seda enda narrimiseks ja karistaks IRLi valimistel ära. Lisaks võtkas Laar kandideerimisega suure erakonnasisese riski. Ega keegi ju kolmikliidule neil valimistel Tallinnast midagi head ei oota. Laar peaks siis ebaõnnestumise eest vastutuse võtma. Mõned valimised tagasi tähendas see erakonna esimehe tagasiastumist. Ehkki Parts ja äraostmatud seda kangesti loodavadki, pole Laar nii loll. Seepärast ennustan: Laar linnapeakandidaadiks ei hakka. Sinna lükatakse mõni parteiline kamikaze (Kiisler, Palts) või apoliitiline ullike. Põgenes igaks juhuks eurovalimistelt, põgeneb nüüdki. Küllap Gruusia suunas.