teisipäev, 16. juuni 2009

Eesti vabadusvõitleja looming õigeusu kiriku toetuseks

Otsustasin panna kunstioksjonile välja tuntud dissidendi, vabadusvõitleja, omaaegse rahvuslike vaadetega Riigikogu liikme Eve Pärnaste poolt maalitud kolm maali alghinnaga üle 1000000 krooniga eesmärkiga toetada vene õigeusu kiriku ehitamist Tallinnas, Lasnamäel.

Mind esindab Eve Pärnaste maalide müügis agentuur Nerobalt, kes panid väärikad eesti kunstiteosed eBay oksjonile Londonis ja New Yorkis alghinnaga üle 1000000 kooni.

Muukeelse eestlasena arvan, et see on hea märk kui Eesti vabadusevõitleja looming toetab õigeusu kiriku ehitamist. See näitab tolerantsust ja integratsioonist meie Eesti ühiskonna arengus. Kuna see on heategevuslik maalide müük, siis kõik rahad lähevad kiriku ehitamise fondi. Viitan ka, et täna on Eestis kasiinosid rohkem kui kirikuid.

Eve Pärnaste poolt maalitud eesti iseseisvuse taastamise seeriasse kuuluvad maalid kingiti mulle sünnipäeval isiklikult autori poolt, ajal olime üheksakümnendate keskel erakonnakaaslased.

Tähistades järjekordset Võidupüha ja Eesti iseseisvuse taastamise päeva otsustasin panna kunstioksjonile müüki kolm ilusamat Eve Pärnaste maali oma kollektsioonist eesmärkiga toetada vene õigeusu kiriku ehitamist Tallinnas, Lasnamäel, mis on senini soikunud rahapuuduses.

Oksjon Londonis:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MESELX:IT&item=320384899121

Oksjon New Yorkis:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320384912602