neljapäev, 4. oktoober 2012

Meie Putin 60


Siim Kallas on öelnud, et viimase 500 aasta jooksul pole meie suhted Venemaaga nii head olnud kui praegu. Kindlasti on selles roll ka Venemaa tänasel presidendil Vladimir Putinil, kes tähistab 7.oktoobril oma 60.juublit. Juubilar on Eestiga tihedalt seotud. Leningradlased armastasid Vana Tallinnat. Koos Peterburi linnapea Anatoli Sobtšakiga oli Putin laulva revolutsiooni ajal tihe külaline meie Keila-Joa valitsusresidentside kompleksis, kus peeti nõu tollase peaminister Edgar Savisaarega.
90-aastatel muutus Eesti riigiks, kus Putini sõbrad ja tuttavad, äripartnerid Peterburist ajasid laialdast äri, mis on jätkunud tänase päevani.
Kui eelmise sajandi algul Eestis lammutati Vene imperaatori ausammas, siis uuel sajandil püstitati Eesti pealinna sammas Vene patriarhile ning varsti ka Venemaa esimesele presidendile. Ehk on aeg ka Putinil jälle Eestit külastada?
Soovime juubilarile õnne ja jõudu seismaks vene rahva huvide eest ning ka Eesti ja Venemaa vaheliste heanaaberlike suhete edasiseks edukaks arendamiseks.