pühapäev, 22. aprill 2012

Max Kaur esineb kõnega Leningradi oblasti Ühiskondlikku Koja istungil

Kolmapäeval, 25. aprill 2012 a. külastab Tallinna Linnavolikogu liige ja Korrakaitsekomisjoni esimees Max Kaur Leningradi oblasti Ühiskondlikku Koda selle juhtkonna kutsel. Kaur osaleb Ühiskondlikku Koja istungil, kohtub juhtkonnaga ning esineb kõnega.
„Eesti ärimehed on viimasel ajal investeerivad tohutu riskiga oma kümneid miljoneid eurosid tont teab kuhu. Euroopas ja Ameerikas on ka kõrge konkurents. Samas oleks võinud investeerida väiksema riskiga siin samas lähedal olevasse Leningradi oblastisse. Siin on kõige dünaamilisemalt arenev piirkond Venemaal ja ehk kogu Ida - Euroopas. Siin on peale grandioosse Ust-Luuga sadamaprojekti stardipaik gaasijuhtmele Nord Stream, Toyota ja Fordi autotööstused. Meile vanas tuttavas Slantsõ linnas taastatakse vanad kaevandused ja tööstused. Oblastisse ehitatakse uus tuumaelektrijaam. See on suur turg just meie ärimeeste ja meie spetsialistide jaoks. Leningradi oblast võib täna osutuda Eesti majandusele ootamatult suureks majanduslikuks partneriks,“ leiab Max Kaur.
Max Kaur peab oluliseks ka kultuurialaseid kontakte, kuna Eestis peitub vene kultuuriajaloo silmapaistev pärand, mis pakub huvi mitte ainult Eesti elanikele, vaid ka Venemaa turistidele.
„Leningradi oblastile on oluline majanduslik, kultuuriline ning humanitaarne mõõde suhtes Euroopa Liidu naabritega, eeskätt Eesti ja Soomega,“ kinnitas Leningradi oblasti Ühiskondlikku Koja liige Igor Pavlovsky.
Leningradi oblasti Ühiskondlikku Koja istungil osalevad Leningradi oblasti juhtkond eesotsas kuberneri Valeri Serdjukovi ja asekuberner Aleksandr Kuznetsoviga. Koostööd Eesti ning Leiningradi oblasti ja Sankt-Peterburi kolmanda sektori partneritega kavatsetakse jätkata ka järgmistel aastatel, kavas on piiriäärseid regioone puudutavad ühisprojektid Euroopa Liidu toel.