reede, 12. oktoober 2007

TV3 ja kasiinokuninga Mantlipärija Marbellast

Eesti kasiinovastased pöördusid 12.10.2007.a. Kultuuriministeeriumisse, kultuuriministeeriumi osakonnajuhataja Peeter Sookruusi poole ettepanekuga tõsiselt kaaluda televisioonikanali TV3 üleriigilise ringhäälinguloa peatamiseks, kuna TV3 rikub arvatavalt seadusi ja kahjustab Eesti meediamaastiku. Kasiinovastaste hinnangul teeb TV3 Olympic Casinole mitte isegi varjatud, vaid suisa avalikku reklaami. Saatesari "Mantlipärija " on üles ehitatud hasartmängu ning hasartmängukoha reklaamimisele.

Põhiprobleem on selles, et kasiinoepideemia, mis tabas Eestit, purustab ja hävitab ühiskonna intellektuaalset potentsiaali kiiremini kui mingi muu sõltuvus või haigus. Sellest on tekkinud ühiskonna ja riigi julgeolekut ohustav nähtus, mille tagajärjel läheb kontroll riigi ja ühiskonna üle kasiinoomanike kätte, kes kasutavad selleks hasartmängusõltlasi, sõltuvaid poliitikuid ning müüdavat meediat.

Lõpuks ometi peaks Eestis valitsema tsiviliseeritud õiguskord, mitte raha võim, ja seegi raha on rahva taskust kavalusega välja petetud, et endale häbitut reklaami teha. Eurooplasena ning kodanikuna on mul häbi, et riigi suurim telekanal kehtestab banaaniriigi seadused.

16.oktoobril Tallinnas Lasnamäe Pea turu keskuses kell 13.00 toimub teine suur kasiinovastaste meeleavalduse Eestis ja Euroopa Liidus. Meeleavalduse korraldab käesoleva aasta alguses moodustatud kasiinovastane liikumine, kes on korraldanud rida kasiinovastaseid aktsioone ning üleriigilisi kampaaniaid.

26.09.2007.a. Vabariigi Valitsuse liige, rahandusminister Ivari Padar tänas oma kirjas Eesti kasiinovastaseid hasartmängutemaatika jõulise tõstatamise eest. Varem on kasiinovastased kutsunud Eesti Olümpiakomiteed, Kultuurkapitali ning kõiki õppe-, noorsoo-, kultuur- ja sotsiaalasutusi loobuma kasiinopoolsetest rahalistest toetustest.

Esimene kasiinovastane meeleavaldus Eestis ja Euroopa Liidus toimus 18.07.2007.a Tallinnas, suurima kasiinoketi Olympic Entertainment Group peakontori ees. Meeleavaldusel tehti ettepanek kuulutada 18.juuli kasiinovastaseks päevaks. Tõsiselt kaalutakse kasiinovastuseisu laiendamist ka teistesse Euroopa Liidu riikides, vastukajad Lätist, Leedust ja Poolast on positiivsed.